Hvilke sosiale medier kan man bruke til markedsføring?

ее43Det finnes mange ulike måter å markedsføre på. De vanligste metodene har vært å bruke radio og fjernsyn, samt papirmarkedsføring i form av plakater og brosjyrer. Det har dog i løpet av de siste ti årene blitt mer og mer vanlig å bruke sosiale medier som plattform for markedsføring, som et resultat av den økende aktiviteten forbrukerne bruker på sosiale medier. Målet med en markedsføring er å få ut informasjon og reklame til så mange forbrukere som mulig, og nettopp derfor kan sosiale medier være en glimrende vei å gå. Med millioner av mennesker tilsammen på disse plattformene, når man derfor mange som man ikke når via markedsføring på fjernsyn eller radio.

Promotering på og via Facebook

Facebook er en plattform som er veldig allsidig, og gir deg også mulighet til å lage egne sider og/eller grupper tilpasset ditt formål. Dersom formålet ditt er å promotere din egenproduserte kaffe, kan du opprette en side for det. Der kan du skrive markedsføringsinnlegg samt legge ut bilder av den nydelige kaffen din. Jo flere som liker og følger siden din, desto høyere opp kommer den dersom noen søker kaffe i søkefeltet. Du kan til og med promotere selve Facebook-siden på din private Facebook-profil.

Via Facebook- kan du også promotere for eksempel ditt firmas Instagram-profil, der det er mulighet til å legge ut bilder med litt tekst under. I og med at det er selve bildene som er fokuset til Instagram, skaper du som markedsfører blikkfang ved å legge ut et bra bilde. Da blir målgruppa “fanget” av bildet, og leser dermed teksten som står under. Du kan også bruke Facebook til å dele markedsføringsvideoer fra YouTube. Dersom du lager en video og laster den opp på YouTube, kan det ikke garanteres at den vil bli oppdaget av mange. Derfor er du nødt til å dele videoen med flest mulig mennesker slik at den blir sett av flest mulig. Facebook er perfekt til dette formålet, da du kan skrive en liten tekst om hva videoen handler om og reklamere for den selv.

Flere benytter Snapchat

I den siste tiden har vi sett en utvikling på plattformen Snapchat i form av at flere og flere arrangementer og bedrifter har kontoer som hvem som helst kan følge. For eksempel har den norske brusen Solo en egen Snapchat-konto der det legges ut bilder og videoer med produkter og aktiviteter som forbindes med Solo: skiturer, Kvikklunsj, appelsin og så klart Solo-drikking. Arrangementer som verdenskjente festivaler promoteres også via Snapchat på samme måte. Nettaviser og nettmagasiner har også konto der man kan gå inn å lese samt dele artikler med venner direkte via appen. Enkelte bedrifter og firmaer har også egne apper de kan promotere seg selv igjennom.

Hvem er vinneren?

Vi kan konkludere med at den store vinneren blant markedsføringsplattformer må bli Facebook. Mulighetene for deling gjør at Facebook blir den ultimate plassen å markedsføre på. Man kan selvfølgelig dele til en viss grad på andre sosiale medier også, men ofte kan det blir en utfordring å legge ved en direktelenke til den siden man skal dele. På Facebook har du stor plass til å skrive all informasjon du mener er nødvendig for å fange opp flest mulig interesserte, samt at du i tillegg kan legge ved bilder og selve direktelenken. På Facebook- har man gjerne en del venner også, som igjen kan dele ditt innlegg. Det som også gjør at Facebook vinner denne uformelle konkurransen, er at det er en veldig lettvint tjeneste å bruke. Dette er noe alle kan få til, og hverken deling eller det å laste opp bilder tar særlig lang tid. Så om du er ute etter en ny og moderne måte å markedsføre hva enn du måtte ønske, vil vi på det sterkeste anbefale Facebook.

Comments are closed.