Klær er en forbruksvare som i vårt siviliserte samfunn havner i samme bås som mat og drikke; det er essensielt for å leve. Likeledes finnes det et svært bredt spekter av klesbutikker og kleskjeder med plagg og tøy i alle slags farger, former og størrelser. Derfor er det helt avgjørende for enhver klesbutikk å skille seg ut fra mengden av klesforretninger som finnes der ute, og dette er hovedgrunnen til at så mange klesbutikker satser stort på markedsføring på nett.
Motta informasjon og hold kontakt med kunden
Videre vil en godt markedsført og oversiktlig nettside for salg og promotering av klær være et svært godt supplement til eventuelle fysiske butikker, i den forstand at både nye og faste kunder kan oppdateres om kommende kleskolleksjoner og lagersalg gjennom noen kjappe museklikk. Det er også langt mer beleilig å scrolle seg gjennom butikkens utvalg av kjoler og dresser enn å måtte slite seg ut blant klesstativer og hattehyller for å finne riktig plagg i riktig størrelse.
Dersom en kunde kjøper et produkt fra en nettbutikk, vil nettbutikkens innehavere motta informasjon om kunden som senere kan brukes til å opprette og ivareta en kontakt mellom kunden og butikken. For eksempel kan en nettbutikk, etter at en vare har blitt kjøpt, sende et svar per e-post hvor man takker for transaksjonen og håper at kunden blir fornøyd. Senere kan man sende kunden flere e-poster, enten det er nyhetsbrev eller personaliserte tilbud, og slik opprettholdes et tett forhold mellom kjøper og selger.
Mer beleilig – større rekkevidde
I tillegg til å være et langt rimeligere alternativ enn både TV-reklame og reklame i papiraviser, vil markedsføring på Internett tilrettelegge for personaliserte nettsider. Det vil si at man gjennom såkalte ”informasjonskapsler” fra nettbrukerens netthistorikk kan programmere nettsiden sin til å tilby salgsprodukter som brukeren har vist interesse for tidligere. Informasjonskapslene fra én nettside kan like gjerne bli benyttet av en tredjepart. Både større og mindre nettbutikker for salg av klær, som H&M og Nelly.com, tar i bruk slike informasjonskapsler.
Til slutt er det verdt å nevne nettets grensesprengende rekkevidde. I dag er det mest sannsynlig ikke før en klesforretning markedsfører seg på Internett at de kan nå et internasjonalt marked. Fra et enslig lokale, selv i en travel handlegate, vil bedriften kun nå ut til en svært liten andel av verdens befolkning, og å utvide rekkevidden på bakkeplanet kan ta årevis. Om man derimot bruker Internett til å markedsføre klesbedriften sin er ord som ”avstand” og ”distanse” så godt som ubetydelige, og man kan reklamere for produktene sine på tvers av både landegrenser og verdensdeler.